REUZ 1 boekt derde zege op rij

De zaalvoetballers van REUZ blijven het goed doen in de Topklasse F. Afgelopen vrijdag werd alweer de derde zege op rij (uit drie wedstrijden) geboekt, waarmee de ploeg van Mike Baalmans de trotse lijstaanvoerder is. Makkelijk ging het echter niet in Sporthal De Kamp tegen Westerkwartier; in de laatste minuten was het voornamelijk overleven.

REUZ speelde een prima eerste helft tegen de fusieclub uit Nuis en Boerakker. Al vrij vlot werd de score geopend: Tim van Huffelen zag zijn schot worden gekeerd door goalie Erwin Heidinga, maar in de rebound was het Patrick Steenbergen die af wist te ronden. Niet veel later etaleerde Sietse Wichers zijn klasse. Hij zette zelf de aanval op, snelde alleen op het doel af en rondde met een stiftje fraai af.

Na rust werd het aan de kant van de Vriezenaren minder. Het balbezit werd slordiger en organisatorisch was het nét iets minder scherp dan in het eerste bedrijf. Het maakte dat de bezoekers op jacht ging naar de aansluiting. Dat lukte ook: de defensie van REUZ gaf teveel ruimte weg, waardoor Joey Hummel van dichtbij raak schoot. Het resulteerde in een boeiende slotfase die beide kanten op kon.

Gelukkig voor REUZ ging hij de goede kant op. Westerkwartier nam naar mate de tijd verstreek meer risico. Melvin Nuwolt profiteerde van de ruimte die ontstond. En na een prima pass van Wichers schoot hij beheerst raak. Het leek de beslissing in de wedstrijd te zijn, totdat Westerkwartier een discutabele penalty kreeg van de verder prima fluitende scheidsrechter Hadders. Het cadeautje werd uitgepakt door Hummel. Het betekende nog twee hachelijke minuten, maar deze overleefde, onder andere dankzij uitblinker doelman Rolf van Wijk, REUZ vakkundig.

De drie punten blijven dus in Vries en zo blijft REUZ het uitstekend doen. Over twee weken (29 oktober) komt Futsal Dragten op bezoek.