Inhaal: Hoogeveen wint Drentse derby

In deze herfstvakantie was er weinig Topklasse voetbal. Twee duels zijn er gespeeld, waarbij de Drentse derby tussen Hoogeveen en Beilen via Hoogeveen TV live kon worden bekeken. Plus vakkundig commentaar! Erg leuk én het keek ook lekker weg. Het duel zelf was zeker niet hoogstaand. Voetballend was Hoogeveen de betere ploeg, maar qua kansen waren de verhoudingen in evenwicht. Daarbij was Hoogeveen toch wel de uiteindelijk terechte winnaar met een 6-3 overwinning. Daarmee haakte de Drentse titelkandidaat weer aan bij de subtop.

Dat doet ook VV Westerkwartier. De ploeg van Erik Donker kende met drie uit drie een matige start in de Topklasse F. Futsal Dragten werd vrijdagavond met 5-3 verslagen, wat maakt dat de fusieclub weer terug te vinden is in de subtop.

Komende week weer volle bak in de Topklasse F. Op woensdag een heuse topper tussen de nummers twee en vier. Het nog ongeslagen Futsal Frisia is gastheer van het verrassend goed presterende DOSKO. Op vrijdag staat er vier duels op het programma met een topper in Leek tussen Westerkwartier en Drs. Vijfje. Koploper REUZ neemt het in eigen huis op tegen Futsal Dragten. En de nog puntloze ploegen Beilen en Leekster Eagles 2 gaan in eigen huis op jacht om van de hatelijke nul af te komen. Beilen treft daarvoor WMC, de Eagles spelen tegen Hoogeveen.