REUZ 1 wint Klassieker tegen Dragten

Het was vrijdag alweer de negentiende ontmoeting tussen REUZ en Futsal Dragten. Een heuse Klassieker dus, want in de huidige Topklasse F zijn beide ploegen de langst spelende ploegen (WMC en Vijfje behoren ook tot de vaste kern, maar zij hebben nog een uitstapje naar boven gemaakt). En beide ploegen liggen elkaar ook wel, want de onderlinge duels zijn nooit saai. Moet wel worden gezegd dat je beter thuis kan spelen: de thuisspelende ploeg is doorgaans altijd in het voordeel.

De REUZen waren vrijdagavond goed voor een gemiddelde leeftijd van liefst 34,625. De twintigers Sietse Wichers en Yassine Yettefti waren afwezig, evenals de net 30er Roy de Bruin. Zet daar de rentree van 40er Bram Bessem tegenover en er is sprake van een groepje Old Soldiers. Het was dat Melvin Nuwolt nog mee deed om het gemiddelde iets te drukken.

Een potje tegen Dragten op routine dus, al herbergen de Friezen ook de nodige ervaring, met onder andere de nog steeds prima spelende spelbepaler Tim Hof. REUZ heeft daar zoals gebruikelijk strateeg Tim van Huffelen staan. Hij is de grote motor van het aanvalsspel van REUZ en zet de lijnen uit. Het zette zijn verdedigingspartners Roel Grootjans en Bessem in de kracht.

Toch kwam REUZ wel snel op een achterstand. Captain Thommy Saya kreeg de bal wat gelukkig mee, maar werkte prima af. Daarna was het de beurt aan REUZ, waarbij van Huffelen zich liet zien. Met een prachtige pass zette hij Patrick Steenbergen vrij voor Jeroen Dragt en daar wist Steenbergen wel raadt mee. Vlak voor rust koos Grootjans een prima moment om mee naar voren te gaan. Op zijn nieuwe schoenen wist hij de bal slim mee te nemen en onberispelijk raak te schieten.

Daarmee had Grootjans zijn kruit nog niet verschoten. Wederom mee naar voren op het juiste moment. En wederom een dito afronding. Het bezorgde REUZ een marge van twee goals wat even voor wat lucht zorgde. Maar die euforie duurde niet al te lang. Dennis de Vries draaide slim bij zijn opponent weg en met een listig puntertje verschalkte hij REUZ-captain Rolf van Wijk. De marge dus weer naar één gebracht door de ploeg van Luchien Eding.

Met nog zo’n tien minuten te spelen leek het kwartje de goede kant op te vallen voor de Vriezenaren. Steenbergen zorgde namelijk weer voor een marge van twee. Toch bleken de Friezen mentaal uitstekend. Het lukte REUZ niet om de defensieve lijn hoog genoeg te krijgen. Dragten bespeelde dat prima. Twee keer Tim Hof was het die succesvol raak schoot. De eerste met een fraaie punter zelf scorend, de gelijkmaker eerst op de paal, maar met hulp van van Wijk toch nog als treffer.

En zulke momenten in zaalvoetbal doen pijn. Ook bij REUZ, dat zo langzamerhand de pijpen wel leeg had. Datzelfde gold overigens voor Futsal Dragten, wat maakte dat er met nog twee minuten op de klok over en weer nog wel mogelijkheden kwamen voor beide ploegen. De gelukkigste werd toch nog de ploeg van Mike Baalmans. Met een heerlijk stiftje was het Steenbergen die REUZ naar bevrijdende 5-4 schoot.

Zodoende mogen er weer drie punten worden opgeteld bij de negen dat REUZ al had. Het zorgt ervoor dat de Vriezenaren na vier duels en twaalf punten de trotse koploper zijn van de Topklasse F. Komende vrijdag wacht er een lastig uitduel bij Drs. Vijfje.