SR5: Frisia wint topper, REUZ koploper

Speelronde 5 was weer een boeiende, die begon op woensdag met de topper tussen de nummers twee en drie in de Topklasse F: Frisia en DOSKO. Frisia had vooraf nog de volle buit met zes uit twee, DOSKO had al negen punten verzameld uit vier wedstrijden. Lange tijd leek het er ook op dat de Drenten goede zaken zouden doen. Al snel in de wedstrijd stonden ze met 0-4 voor, maar de Leeuwarders kwamen langzaam dichterbij. Met nog zo’n twee minuten op de klok draaide Frisia het duel volledig om. Na een 3-4 achterstand werd het 4-4 en ook 5-4, waarmee dus Frisia de punten in Leeuwarden wist te houden.

Vrijdag kwamen de overige acht ploegen in actie. Koploper REUZ bewees zich allereerst een uitstekende dienst door ook haar vierde duel te winnen. Met dezelfde cijfers als in Leeuwarden waren het ook de Vriezenaren die het duel pas in de slotfase wisten te beslissen.

Nieuwbakken Drs. Vijfje coach Bert Barelds (Rutger ”Paus” Buijs is gestopt bij de studenten) moest toezien hoe zijn ploeg even een pas op de plaats moet maken in de Topklasse F. Westerkwartier, dat met Delano Dussel nog een prima transfer heeft gemaakt, was in Leek met 4-3 te sterk. De ploeg van Erik Donker daarmee stevig in de subtop.

Beilen en Leekster Eagles 2 zijn na vrijdag van de nul punten af. Beilen deed het van de twee het beste: het versloeg WMC knap met 7-4. Leekster Eagles 2 verraste toch wel Hoogeveen, want de Drenten kwamen niet verder dan 4-4, al hadden de adelaren wel wat versterking van de hoofdmacht.

Komende week weer een vol programma met vijf duels. Op woensdag gaat Frisia op voor haar eerste uitduel. Dat vindt plaats bij Hoogeveen. DOSKO is gastheer van De Herauten. En op vrijdag drie potjes. Met een op papier leuk duel in Groningen tussen Drs. Vijfje en REUZ, een provincie Groninger clash tussen WMC en Leekster Eagles 2 en in Drachten de plaatselijke Futsal tegen Beilen.