Drs. Vijfje beëindigt zegereeks REUZ 1

Vrijdagavond stond voor REUZ 1 de immer lastige uitwedstrijd bij Drs. Vijfje op het programma. Op voorhand een interessant duel aangezien de REUZen de trotse lijstaanvoerder waren met twaalf uit vier en Vijfje toch wel gezien wordt als één van de kanshebbers in de Topklasse F op de titel.

Het werd een boeiend duel in de ACLO, waarin Drs. Vijfje in de beginfase het initiatief nam. De ploeg van Bert Barelds staat bekend om de looplijnen en aanvalspatronen. REUZ zakte wat in en hoopte in de counter zaken te doen. Die tactiek werkte matig. Het was voornamelijk de thuisploeg die zich liet zien, waarbij het werd geholpen door de leidsman. Een hoge voorzet werd op een dubieuze manier de REUZ goal ingewerkt. Het rook naar hands, maar de arbiter kende de treffer goed.

Het gaf REUZ energie, want niet veel later stond het alweer gelijk: vanaf de linkerkant schoot Patrick Steenbergen binnen. Ook die euforie duurde maar even, want Vijfje kwam niet veel later weer op voorsprong. En zo ging het in de eerste helft op en neer tussen de Vriezenaren en Groningers. 2-2 werd het namelijk door een vrije trap van Tim van Huffelen. Hij pegelde onberispelijk raak. In de opvolgende overtalsituatie voor Vijfje (onnodige gele kaart Steenbergen) was het alweer 3-2 en vlak voor rust ook nog 4-2.

in het tweede bedrijf moest er dus uit een ander vaatje worden getapt en dat deed de ploeg van Mike Baalmans. De Vijfjes werd vroeg onder druk gezet en met deze opportunistische speelwijze creëerde REUZ voldoende mogelijkheden. En deels effect had het ook. Wederom van Huffelen die met een geweldige pegel de 4-3 maakte. Maar ja, dan heb je weer een leidsman die tegen REUZ nooit zijn beste wedstrijd fluit. Een opzichte overtreding op van Huffelen laat de man doorgaan en daaruit maakt Vijfje de 5-3. En niet veel later ook nog de 6-3.

En eigenlijk was dat ook de fase waarin de thuisploeg het duel had moeten beslissen. Dat laten ze na, waarop er een knotsgekke slotfase ontstaat. REUZ komt sterk terug dankzij treffers van Patrick Berends en Melvin Nuwolt tot 6-5. REUZ ruikt met een meespelende goalie bloed. Zelfs nadat van Huffelen terecht geel krijgt gaat REUZ op zoek naar de gelijkmaker, met een levensgrote kans van Berends als gevolg. Het had helaas niet zo mogen zijn. Met de uiteindelijk 7-5 blijven de punten in de ACLO.

Daarmee komt de zegereeks van de REUZen dus abrupt ten einde. Desondanks staan de Vriezenaren nog wel aan de leiding. Komende week kan REUZ nog even uithuilen, een week later gaat het bekeravontuur voor REUZ verder met een duel bij Futsal Dragten 3.