SR7: Frisia nieuwe koploper

Zo met de nieuwe maatregelen is het toch altijd maar weer afwachten of er een beetje gespeeld kan worden. Gelukkig in de Topklasse F wel! Liefst vier duels gingen ”gewoon” door, daar waar maandag het duel tussen De Herauten en Hoogeveen werd afgelast.

En het leverde op woensdag gelijk al een nieuwe koploper op. Frisia, die in ieder geval patent hebben op thuiswedstrijden, hebben ook patent op wedstrijden omdraaien in de slotminuten. Zo ook in Leeuwarden tegen WMC. Drie minuten voor tijd nog met 3-4 achter en uiteindelijk met 5-4 weten te winnen, met een Kian Visser op dreef met liefst drie treffers. Knap werk van de Friezen die we zo langzamerhand wel als titelkandidaat kunnen bestempelen.

Drs. Vijfje en Westerkwartier hebben zich keurig in de subtop genesteld. Beide ploegen kenden een wisselvallig begin, maar inmiddels is de weg naar boven ingeslagen. Vijfje versloeg Dragten op de thuisspeelavond met 3-1, Westerkwartier zegevierde eenvoudig met 5-1 tegen DOSKO. Onderin heeft Beilen een belangrijke overwinning geboekt. De Drenten wonnen de kelderkraker tegen Leekster Eagles 2 met 2-4. De adelaren zagen eerder deze week hun puntenaantal veranderen van positief naar negatief, na de afgelasting van vorige week vrijdag bij WMC.