Beker: Topklassers laten zich niet verrassen

Opvallend weinig verrassingen in de Achtste Finale van de noordelijke KNVB Beker. Alle zes de Topklassers die in actie kwamen maakten geen fout en bekeren door naar de Kwart Finale. Dat begon maandag met Westerkwartier met eenvoudig met 3-9 won bij 1e-klasser Avanti. Ook DOSKO rekende eenvoudig af met een twee niveaus lager acterende tegenstander. Het won met 10-4 van Gieten. ZVF uit Franeker was het dichtst bij een stunt. Het hield WMC op 1-1, maar de penalty’s werden beter genomen door de Winschoters.

Op vrijdag waren er zuinige overwinning voor Futsal Dragten en Drs. Vijfje. De Friezen versloegen het tweede Vijfje team met 1-0 en met dezelfde cijfers won het vlaggenschip van Vijfje bij Hoofdklasser PKC ’83 2. REUZ 1 had bij Dragten 3 geen makkie, maar won wel met 1-4.

Het duel Futsal Emmeloord tegen Hoogeveen is niet gespeeld. De Hoogeveners konden niet spelen en liggen er dus uit. Het maakt Emmeloord voorlopig als Hoofdklasser tot vreemde eend in de bijt met allemaal Topklassers bij de laatste acht. Volgende week vrijdag staat het duel tussen Beilen en zvv Urk 2 nog op het programma.