REUZ 1 begint goed aan 2022

Het was even slikken op de vrijdagmiddag. Een afmelding van routinier Roel Grootjans. Old Soldiers Never Die. Een quote die evengoed van hem had kunnen zijn. Nooit geblesseerd, nooit ziek én dus ook nagenoeg nooit een wedstrijd gemist in de hoofdmacht van REUZ 1. Niet voor niets de meeste caps achter zijn naam als REUZ 1-speler. Maar het positieve eraan: hij is ook maar eens mens. Na Futsal Marum -uit, een jaar of tien geleden, nu dus wederom een afmelding.

Met de overige negen spelers moest REUZ de strijd aangaan tegen het gevaarlijke Futsal Frisia. Een titelkandidaat, de Leeuwarders hebben de minste verliespunten in de Topklasse F en stond vooraf tweede. REUZ had vooraf een punt minder, daar waar Frisia ook nog een duel te goed had.

Een echte topper is het nooit geworden in El Campo. REUZ was duidelijk de bovenliggende ploeg tegen de Friezen. Het leverde al vrij snel een 1-0 voorsprong op. Op aangeven van Sietse Wichers was het Roy de Bruin die bij de tweede paal binnen kon tikken. En ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Aan de rechterkant stoomde publiekslieveling Patrick Berends op en hij schoot de bal hard en strak onder de Frisia-doelman door.

Vlak voor rust gooide de ploeg van Mike Baalmans het duel definitief in het slot. Notabene in een ondertal situatie (De Bruin moest inrukken met geel) waren het Sietse Wichers en Patrick Steenbergen die de meespelende doelman genadeloos afstraften. En REUZ kon rusten met een comfortabele 4-0 voorsprong.

Na rust werd het wat grimmiger in De Kamp. Desondanks bleef REUZ doelpunten maken. Steenbergen deed dat nog drie keer, Wichers twee keer, waarmee Frisia uiteindelijk met 9-0 huiswaarts werd gestuurd. Een klinkende overwinning van REUZ daar daarmee de koppositie, weliswaar op doelsaldo, overneemt van Drs. Vijfje. Komende vrijdag wederom thuis. Dan komt Hoogeveen op bezoek.