SR8: REUZ wint topper van Frisia, WMC sluit aan

We zijn weer begonnen. Eindelijk! Afgelopen woensdag was er de herstart van de Topklasse F, na twee maanden geen zaalvoetbal. Hoogeveen en Westerkwartier hadden deze eer, waarbij de thuisploeg met 3-1 won. En mag best verrassend worden genoemd. Westerkwartier deed het in 2021 prima en stond in de top. Hoogeveen, vooraf bestempeld als titelkandidaat, stelde toch ietwat teleur. Met de zege van de Drenten is er weer enigszins zicht op de (sub)top.

Vrijdag wederom een topper op het programma: REUZ versus Frisia. Twee ploegen die het prima deden, met Frisia als ploeg met de minste verliespunten. Na vrijdag hebben ze dat nog steeds, maar van een echte topper was nauwelijks sprake: REUZ won met liefst 9-0. Daarmee nemen de Vriezenaren op doelsaldo de koppositie over van Drs. Vijfje, Frisia volgt op twee punten én een wedstrijd minder.

Met een prima 6-1 overwinning op De Herauten sluit ook WMC aan bij de (sub)top in de Topklasse F. De ploeg uit Winschoten heeft twaalf uit zeven, evenals Westerkwartier en DOSKO en staat vierde. En tot slot ook drie punten voor Dragten. De Friezen versloegen Leekster Eagles 2 met 4-2.

Komende week een vol programma. Op maandag een duel onderin tussen De Herauten en Beilen, woensdag speelt Frisia in eigen huis tegen Leekster Eagles 2 en vrijdag komen zes ploegen uit de top 7 tegen elkaar in actie: REUZ tegen Hoogeveen, Vijfje tegen DOSKO en Westerkwartier tegen WMC.