SR9: Frisia neemt koppositie weer over

Het zijn tropenprogramma’s in de Topklasse F: weinig duels vinden doorgang en dat heeft uiteraard alles te maken met Corona. Hopelijk wordt dat de komende weken wat beter, zodat de competitie gewoon kan worden uitgespeeld. En gelukkig zijn er ook nog duels die gewoon worden gespeeld; je kunt de punten immers maar beter in bezit hebben.

En dat heeft Frisia uitstekend in de oren geknoopt. De Leeuwarders revancheerden zich prima vrijdagavond in Beilen door de plaatselijke Futsal met 3-5 te verslaan. Daarmee is Frisia ook gelijk weer de nieuwe lijstaanvoerder in de Topklasse F.

Ook gisteravond had WMC een makkie aan Leekster Eagles 2. De Winschoters lieten de jonge adelaren behoorlijk fladderen en de Leekster-goalie moest acht keer vissen. Zelf één goals voor Eagles 2, waarmee de eindstand werd bepaald op 8-1. WMC zodoende stevig in de (sub)top.

Volgende week een lekker vol programma in de Topklasse F. Maandag begint dat met De Herauten tegen Hoogeveen, gevolgd door woensdag met het duel tussen koploper Frisia en Futsal Dragten. Vrijdag liefst vier potjes op het programma: Drs. Vijfje tegen DOSKO, REUZ tegen Hoogeveen, dat een dubbel programma heeft deze week net als De Herauten dat Leekster Eagles 2 bezoekt en Beilen tegen Westerkwartier.