SR10: Frisia en Vijfje verliezen, REUZ koploper

In speelronde 10 van de Topklasse F twee daverende verrassingen. Koploper Frisia en achtervolger Drs. Vijfje gingen in eigen huis onderuit. REUZ sleepte de zege in de laatste minuut nog binnen en is daarmee de lijstaanvoerder.

Frisia deed dat woensdag in de Friese derby tegen Dragten. De ploeg van Luchien Eding won knap met 3-8. Vrijdagavond moest Drs. Vijfje de punten laten aan DOSKO (2-4), dat daarmee weer aanhaakt bij de grote (sub)top in de Topklasse F: liefst zes ploegen staan op drie punten van elkaar. Daarin is REUZ dus voorlopig de koploper. Hoogeveen, dat maandag nog met 2-5 won bij De Herauten, kreeg vlak voor tijd een domper te verwerken. Nadat het met 2-3 voor stond in Vries werd het nog 4-3 voor REUZ.

Onderin was De Herauten, dat dus ook twee keer in actie kwam, de sterkste in de degradatiekraker tegen Leekster Eagles 2. Al is daarvan eigenlijk geen sprake: geen enkele ploeg in de competitie zal degraderen of nacompetitie spelen.

Deze week weer een lekker vol programma: maandag is er wederom een Friese derby: De Herauten tegen Frisia. Vrijdag een Drentse derby tussen REUZ en Beilen, de nummers drie en vier, Vijfje en WMC treffen elkaar, een gemeente Westerkwartier derby tussen Westerkwartier en Leekster Eagles 2 en is het Dragten tegen DOSKO.