SR13: DOSKO pakt de koppositie

Het was Super Friday vrijdagavond in de Topklasse F: vier ploegen uit de top vijf stonden tegenover elkaar. In Vries ging het tussen koploper REUZ en de nummer vier Drs. Vijfje. Het werd een heus zaalvoetbalgevecht, met twee uitblinkende goalies. Voor rust voorkwamen ze beide dat er werd gescoord. Na rust vielen er aan beide kanten twee treffers.

Het puntverlies van REUZ betekende goed nieuws voor DOSKO. De nummer twee (op punten wel gelijk) boekte, na Vijfje-uit, wederom een knappe uitzege. Dit maal was het WMC dat eraan moest geloven. Het werd 3-4 voor de Zuid-Drenten. Daarmee neemt DOSKO de kop over, op twee punten (en een wedstrijd minder) gevolgd door REUZ. Frisia, dat woensdag eenvoudig won van Leekster Eagles 2, staat derde met vijf punten minder en een wedstrijd minder.

Deze week weer volle bak in de Topklasse F. Met maandag de tweede helft tussen De Herauten en Beilen (deze wedstrijd is eerder gestaakt, vanwege een blessure bij de bezoekers), woensdag wederom een topper: DOSKO tegen Westerkwartier en Hoogeveen tegen andermaal De Herauten. En vrijdag de nummers drie en vier tegen elkaar: Drs. Vijfje tegen Frisia, REUZ bezoekt Futsal Dragten en de clash tussen de onderste twee ploegen: Beilen en Leek 2. Daarbij wel de toevoeging dat er nog weinig spanning zit in de strijd tegen de rode lantaarn. Vanwege een tweede afgelasting staan de jonge adelaren inmiddels op -6.