Nederlaag REUZ 1 bij Futsal Dragten

REUZ 1 moet na vrijdagavond de koppositie een beetje laten gaan. Dat is het resultaat van
de nederlaag die is geleden bij Futsal Dragten. De ploeg van Mike Baalmans kreeg met 4-1 klop van de Friezen, al was de verliespartij wel ietwat geflatteerd.

Al vrij vlot in het duel in de prachtige Sporthal De Drait, dat voor de laatste keer het toneel is van de noordelijke zaalvoetbalklassieker vanwege het afbreken ervan, kreeg REUZ een goal tegen. Een (te) langzame omschakeling aan REUZ-kant en een fortuinlijke Dragten-speler die zijn inzet via de paal en daarna rug van goalie Rolf van Wijk in het doel zag rollen. Ook bij de 2-0 hadden de Vriezenaren de organisatie niet voldoende op orde.

Na rust wel een beter REUZ. Het leverde ook de aansluiting op dankzij een uitstekende treffer van Yassine Yettefti. Een eenvoudige gegeven gele kaart aan Roy de Bruin zorgde ervoor dat het duel definitief in het slot werd gegooid. Dragten profiteerde namelijk van de overtalsituatie. Met een meespelende doelman kwam REUZ vervolgens ook niet tot scoren. De thuisploeg wel, wat een 4-1 nederlaag betekent voor de REUZen.

Volgende week is er voor REUZ kans om de titelstrijd weer volledig open te gooien. Koploper DOSKO wacht namelijk in Sporthal De Kamp. Een absolute kraker dus!