SR14: Eerste zege Leekster Eagles 2

Daar waar het bovenin ongekend spannend is, is die strijd onderin niet bijster spannend. Sowieso is er geen degradatie, maar als deze er wel was zat daar weinig spanning in. Leekster Eagles 2 bungelt al het gehele seizoen onderaan. Zeker ook omdat de ploeg al zeven minpunten kon bijschrijven. Maar na vrijdag ook positief nieuws: bij Beilen wist Leek 2 voor het eerst dit seizoen te winnen. Met 3-5 en daarmee nog wel in de minpunten: -3.

Een uitstekende week ook voor DOSKO. Zij breidden de koppositie uit na een 3-1 zege op concurrent Westerkwartier. Daarnaast zagen de Drenten REUZ verliezen bij Dragten met 4-1. De onderlinge topper tussen Drs. Vijfje en Frisia voor plaats drie werd een prooi voor Vijfje. Zij wonnen met 4-3 op hun eigen thuisspeelavond. Verder won Hoogeveen woensdag met 6-2 van De Herauten, die juist maandag hun restant tegen Beilen met 5-0 wisten te winnen.

Een belangrijke week deze week voor de koppositie. In Vries de strijd tussen de nummers één en twee: DOSKO op bezoek bij REUZ. Verder is Westerkwartier gastheer van Hoogeveen, speelt Leekster Eagles 2 tegen Dragten en neemt Frisia het woensdag op tegen laagvlieger Beilen.