REUZ 1 in slotminuut naast koploper DOSKO

Een heuse kraker in Sporthal De Kamp afgelopen vrijdagavond: de zaalvoetballers van REUZ 1, nummer twee in de Topklasse F, kregen bezoek van koploper DOSKO. Vooraf een verschil van vijf punten, dus om mee te blijven doen was het zaak voor de ploeg van Mike Baalmans om te winnen.

Een lastig karwei, want met het ontbreken van spelmaker Tim van Huffelen, Sietse Wichers en Melvin Nuwolt misten de Vriezenaren de nodige creativiteit. Het speelplan was dan ook simpel: DOSKO de bal en vanuit daar loeren op de counter. En dat ging de eerste helft uitstekend. Onder leiding van een uitstekend keepende Rolf van Wijk waren de REUZen goed bij de les en DOSKO kreeg weinig ruimte om te grote kansen te komen. Aan REUZ-kant was Patrick Steenbergen met de bal op de paal het dichtste bij een treffer.

In het tweede bedrijf kwam het schaakspel pas écht los. DOSKO sloeg rap toe, waardoor het spelbeeld kwam te veranderen. De REUZen moest wat meer op de aanval spelen. Het leidde tot veel spektakel en mogelijkheden, maar pas in de slotminuut sloeg REUZ toe. In een alles of niets poging schoot Steenbergen de bal op het doel. Roel Grootjans stond als spits goed gepositioneerd en verlengde de bal hoog in het doel.

Zo blijft REUZ de nummer twee van de competitie, vijf punten en één wedstrijd minder dan DOSKO. Achter REUZ volgen liefst vijf ploegen binnen een marge van drie punten. De nummers één en twee promoveren uiteindelijk naar de Eerste Divisie. Woensdag 20 april wacht Hoogeveen uit.