SR15: Topper onbeslist, Dragten en HGV sluiten aan

De absolute kraker tussen de nummers één en twee, REUZ en DOSKO in de Topklasse F geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Op papier is DOSKO allicht het meest tevreden: zij blijven stevig koploper. Kijkend naar de wedstrijd is REUZ het meest tevreden: de gelijkmaker viel pas in de slotminuut.

Het morsen van punten betekent goed nieuws voor Futsal Dragten en Hoogeveen. Zij sluiten aan in de grote (sub)top dat strijdt voor de tweede promotieplaats. Dragten versloeg Leekster Eagles 2 met 3-4 en Hoogeveen won knap met 2-5 bij concurrent Westerkwartier. Woensdag versloeg Frisia Beilen met 5-1.

Daarmee is de subtop groot. En tegelijkertijd ontzettend spannend. Met 28 punten blijft DOSKO lijstaanvoerder. REUZ volgt op 23 punten, Vijfje staat op 22 punten, evenals Frisia. Alle drie de ploegen hebben een wedstrijd minder dan DOSKO. Dragten staat vijfde met 21 punten, Hoogeveen heeft er 20. Ook WMC en Westerkwartier kunnen nog aansluiten. WMC staat op 18 uit 11, Westerkwartier op 15 uit 10. Maandag staan die ploegen tegenover elkaar in Leek.

Woensdag ook liefst drie duels: DOSKO is gastheer van Hoogeveen, Frisia in de Friese derby tegen De Herauten en Beilen ontvangt Futsal Dragten.