SR16: Nederlaag DOSKO, concurrentie profiteert

Al weken heb ik het over de spanning in de Topklasse F. Maar het lijkt wel of het steeds spannender wordt. Met het einde in zicht is het nog lang niet duidelijk wie zich kunnen kronen tot de nummers één en twee, dus wie de titel pakt en als tweede het felbegeerde 1e Divisie ticket pakt.

En spannender wordt het doordat er maar weinig verschil zit tussen de bovenste ploegen. Zo leek DOSKO echt wel titelkandidaat nummer één te zijn. Het won uitwedstrijden bij Drs. Vijfje en WMC, maar deze week gingen de Zuid-Drenten onderuit in de derby tegen Hoogeveen. De Midden-Drenten wonnen met 4-6 in Emmer-Compascuum.

Goed nieuws voor de concurrentie, dat met Hoogeveen zelf en bijvoorbeeld Frisia optimaal profiteert. De Leeuwarders waren de sterkste met 7-4 in de Friese derby tegen De Herauten. En eerder deze week, op maandag, versloeg WMC in Leek Westerkwartier met 1-2. Daarmee zijn de verschillen minimaal geworden. De laatste weken leek ook Dragten zich nog te mengen in de (sub)top, maar afgelopen woensdag moest er een pas op de plaats worden gemaakt na een 5-2 nederlaag bij laagvlieger Beilen.

De stand bovenin. DOSKO nog koploper met 28 uit 14. Frisia tweede met 25 uit 13. REUZ nummers drie met 23 uit 12. Hoogeveen de nummer vier met 23 uit 13. Drs. Vijfje, daar waar het qua clubnaam hoort, vijfde dus met 22 uit 12. Dan WMC met 21 uit 12. Zeg het maar. Geen pijl op te trekken dus.

Na volgende week kan het weer volledig anders zijn. Wederom toppers op het programma. Woensdag een topdag met DOSKO tegen Vijfje en Hoogeveen versus REUZ. Vrijdag de return tussen WMC en Westerkwartier; nu in Winschoten. Leek 2 al vroeg op de avond tegen Frisia en het duel der laagvliegers tussen Beilen en De Herauten.