SR17: Koploper DOSKO verliest wederom

Daar waar DOSKO in het begin van 2022 zich ontpopte tot misschien wel titelkandidaat nummer één laat de ploeg uit Zuid-Drenthe het de laatste weken een beetje afweten. Twee weken geleden was er een thuisnederlaag tegen Hoogeveen, vorige week volgde wederom een thuisnederlaag; nu tegen Drs. Vijfje (1-2). En dat is vooral goed nieuws voor de concurrenten Vijfje zelf, REUZ en WMC. Naast de studenten wonnen beide ploegen namelijk ook hun duel. REUZ in een topper bij Hoogeveen met 4-5, WMC met 2-0 van Westerkwartier.

Voor Frisia is het een hard gelach. De Leeuwarders deden uitstekend mee in de top, maar er werd vorige week met met 4-3 verloren van hekkensluiter Leekster Eagles 2. Verder was het een uitstekende week voor De Herauten. Vrijdag was er een 3-5 zege op Beilen, gisteravond werd Leek 2 met 4-2 verslagen. De Bergummers nemen zo definitief afscheid van de onderste regionen.

Nog steeds is DOSKO koploper: 28 uit 15. Daarachter REUZ met 26 uit 13, Vijfje met 25 uit 13 en Frisia 25 uit 14. WMC is vijfde met 24 uit 14. Hoogeveen (14-23) en Dragten (14-21) staan zesde en zevende. Deze week nog drie potjes op vrijdag. Een echte topper in Vries tussen REUZ en WMC, Westerkwartier treft Beilen en Dragten neemt het op tegen Frisia.