Nederlaag REUZ 1 in eigen huis tegen WMC

De zaalvoetballers van REUZ hebben zichzelf in de titelstrijd een slechte dienst bewezen door in eigen huis te verliezen van WMC uit Winschoten. En dat was gezien het spelbeeld niet nodig. Daarmee verliest de ploeg van Mike Baalmans haar goede positie in de ranglijst en moet het weer in de achtervolging op de concurrenten in de strijd om de titel en promotie.

Aanvankelijk leek het er op dat REUZ de zaken goed op orde had. Een 0-1 achterstand maakten de Vriezenaren goed door prima treffers van Yassine Yettefti, Patrick Berends en Sietse Wichers. Een kleine smet was de 3-2 op slag van rust.

Na rust volgde nog wel de 3-3, maar razendsnel volgde via Wichers tweede ook weer een voorsprong. Vanaf dat moment gaf REUZ de wedstrijd uit handen. Daarbij bemoeide ook de arbiter zich ermee door eenvoudig met kaarten te strooien, wat niet goed voor de REUZen uitpakte. WMC kon zodoende uitlopen naar een 4-7 overwinning.

Een pas op de plaats dus voor REUZ, al blijft het bovenin akelig spannend. DOSKO blijft koploper, nu samen met Frisia. Beide hebben 28 punten. WMC volgt op 27, REUZ staat vierde met 26 punten. Drs. Vijfje, nu vijfde, heeft 25 punten, maar de minste verliespunten. Komende vrijdag wacht Westerkwartier.