REUZ 1 haakt (even) af na verlies bij Westerkwartier

Afgelopen vrijdag moesten de zaalvoetballers van REUZ 1 het opnemen tegen Westerkwartier. Voor de ploeg van Mike Baalmans moest het de start van de achtervolging worden op de koploper in de Topklasse F. Het werd echter een valse start: de REUZen keerden met een 5-3 nederlaag huiswaarts, waardoor de titel- en promotiekansen een stevige knauw hebben gekregen.

In Sportcentrum Leek speelde REUZ een solide eerste helft. Groots was het niet in het Leekster Voetbalgala-stadion, maar degelijk was het wel. Een 1-0 achterstand werd rap ongedaan gemaakt door een vrije trap van Patrick Steenbergen. Na rust liep REUZ echter achter de feiten aan. En dat startte eigenlijk met een onnodige praatkaart aan de Vriezer-kant. Daarna volgde snel de 2-1 en 3-1. Tim van Huffelen leek met de 3-2 uit een fantastische pegel de wedstrijd weer in leven te brengen, maar teveel fouten aan de REUZ-kant zorgden ook weer voor de 4-2 en 5-2. De 5-3 van Steenbergen was uiteindelijk enkel voor de statistiek.

Het maakt REUZ nu tot outsider. Drs. Vijfje (nog vierde met 28 uit 14) en WMC (nog derde met 30 uit 15) staan op pole position. Vlak daarachter volgen de huidige nummers één en twee, DOSKO en Frisia met 31 uit 16. Met 26 uit 15 staan REUZ (en ook Hoogeveen) voorlopig in de wachtkamer en zijn afhankelijk van puntverlies van de concurrentie. Voor REUZ geldt komende vrijdag dat enkel een zege bij Beilen telt om nog enigszins mee te blijven doen.