SR20: Geen fouten bij de Top-3

Met nog drie speelronden te gaan is het nog steeds ongemeen spannend in de Topklasse F. Wel hebben er ploegen moeten afhaken en lijkt het nog tussen drie ploegen te gaan wie zich tot kampioen mag kronen en wie er als nummer twee promoveert.

De beste papieren liggen vooralsnog bij Drs. Vijfje. Met 35 punten staan zij bovenaan. Vrijdag won de ploeg van Bert Barelds met 6-0 van Westerkwartier. Op een gedeeld tweede plaats staan WMC en DOSKO. Beide ploegen hebben 34 punten, waarbij het doelsaldo iets in het voordeel is van WMC. WMC won met 3-2 van Dragten, DOSKO versloeg Beilen woensdag met 7-4.

Frisia lijkt na deze speelronde af te moeten haken. Met 31 punten staat het nog wel vierde. Frisia verloor woensdag met 2-4 van Hoogeveen. REUZ was in een eerder stadium al afgehaakt. De Vriezenaren wonnen wel dik (12-1) van Leekster Eagles 2. Eveneens om des keizers baard scoorden Westerkwartier en De Herauten maandag niet. In Bergum eindige het duel verrassend in de brilstand.

Deze week weer een volle ronde. En voor de top-3 allen een uitduel. Vijfje vrijdag naar Dragten, WMC vrijdag naar Hoogeveen en DOSKO maandag naar De Herauten. Maandag eveneens de strijd om plaats vier tussen Frisia en REUZ en de strijd om Sportcentrum Leek tussen Leekster Eagles 2 en Westerkwartier. Laatstgenoemde komt vrijdag nog een keer in actie bij Beilen.