Knappe uitzege REUZ 1 bij Frisia

Afgelopen woensdag reisde REUZ 1 af naar Stiens, waar het Leeuwarder Frisia wachtte. De thuisploeg moet winnen om als nummer vier überhaupt nog kans te maken op promotie, REUZ is eigenlijk wel uitgespeeld, maar heeft een mooie eindklassering nog wel in zicht. Het verschil vooraf tussen beide was maar twee punten.

Het werd een schaakspel ver in het Friese. Beide defensies gaven weinig weg en anders was er wel een goalie die puik werk verrichte. Aan REUZ-kant natuurlijk captain Rolf van Wijk, aan de Leeuwarder-zijde keepte Levi de Ron  een prima wedstrijd. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Vriezenaren de meeste kansen lieten liggen.

Na een doelpuntloos eerste bedrijf opende REUZ na rust al snel de score. Roy de Bruin onderschepte zelf de bal uitstekend. In de opvolgende counter zocht hij de combinatie met Roel Grootjans en daaruit kon dezelfde De Bruin scoren. Het zorgde voor een ander wedstrijdbeeld: Frisia moest immers wat meer risico nemen. Dat deden ze, echter zonder succes. REUZ gaf simpelweg niets weg. In de slotminuut gooide Sietse Wichers het duel in het slot door de bal in open doel te schieten.

Een keurige 0-2 uitzege dus op Frisia, waarmee REUZ klimt naar de vierde plaats. Er zijn nog twee duels te spelen. Volgende week vrijdag wacht de laatste thuisduel dit seizoen. De Herauten komt om 21:00 uur op bezoek.