SR21: Drs. Vijfje en WMC azen op promotie

Met nog twee duels te spelen hebben Drs. Vijfje en WMC de beste papieren om promotie veilig te stellen. Sterker nog; Vijfje heeft vanavond aan een zege bij Leekster Eagles 2 genoeg om promotie af te dwingen en ook WMC lijkt, vanwege het betere doelsaldo, met een zege voldoende te hebben. Dat alles doordat concurrent DOSKO vorige week verrassend bij De Herauten onderuit ging. Beide koplopers wonnen wel (Vijfje met 0-4 bij Dragten en WMC met 2-5 bij Hoogeveen) en lopen dus uit. Onderling moet nog wel worden uitgemaakt wie de titel pakt, daarin staan de Groninger studenten één punt voor.

Puntverlies dus voor DOSKO en ook de nummer vier Frisia ging onderuit. Met 0-2 in Stiens tegen REUZ, dat hierdoor de vierde plaats overneemt. Westerkwartier kwam vorige week twee keer in actie. Maandag werd de Sportcentrum Leek-derby tegen de Eagles 2 met 2-4 gewonnen, vrijdag was er een verrassende 6-5 nederlaag bij Beilen.

Vanavond dus Vijfje in actie. Vrijdag kan WMC dus tegen Frisia een belangrijke stap zetten. Verder is het woensdag nog Futsal Dragten tegen Westerkwartier en vrijdag REUZ tegen De Herauten.