REUZ 1 wint eenvoudig en heeft nog kans op promotie

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft de zaalvoetballers een eenvoudige overwinning opgeleverd. Met het bezoekende De Herauten had de ploeg van Mike Baalmans geen enkele moeite; de eindscore liep zelfs in de dubbele cijfers. Belangrijker nieuws kwam er vervolgens uit Winschoten, waar WMC verzuimde om promotie veilig te stellen. Dat geeft REUZ in de laatste speelronde alsnog een (minimale) kans op promotie.

Zoals gezegd: De Herauten was vrijdag geen partij voor REUZ, dat met Melvin Nuwolt een waardig vervanger had voor de afwezige eerste goalie (en captain) Rolf van Wijk. Al moet gezegd worden dat de voormalig jeugdkeeper van VAKO weinig te doen kreeg. De score liep in Vries gestaag op. Dat begon bij Yassine Yettefti, zag de tegenstander uit Bergum nog gelijk komen, maar via Patrick Steenbergen, Roy de Bruin en Ivar Goedkoop stond het bij rust 4-1.

Na rust werd er een tandje opgeschakeld en ging het hard. Tim van Huffelen en Steenbergen (beide drie keer) en Ivar Goedkoop (twee keer) zorgden dat er liefst twaalf REUZ goals konden worden genoteerd. De bezoekers scoorden ook nog één keer, wat maakte dat de eindscore 12-2 werd.

Woensdag wacht REUZ’ laatste pot in de Topklasse F tegen concurrent DOSKO uit Emmer-Compascuum. Alleen een overwinning maakt dat bij puntverlies van WMC vrijdag bij hekkensluiter Leekster Eagles 2 REUZ alsnog promoveert als nummer twee naar de Eerste Divisie.