SR21: Drs. Vijfje kampioen, WMC laat het liggen

Drs. Vijfje is de trotse kampioen van de Topklasse F 2021/22. De ploeg van Bert Barelds stelde maandag promotie al veilig door met 1-5 bij Leekster Eagles 2 te winnen en zag vrijdag zelf dat concurrent WMC een 3-0 voorsprong volledig weg gaf zelfs Frisia nog met 3-4 wist te winnen. Daarmee zijn de studenten niet meer te achterhalen.

Het maakt de strijd om plaats twee nog een interessante. REUZ won namelijk zelf eenvoudig met 12-2 van De Herauten en nadert WMC op twee punten. DOSKO heeft nog twee duels te spelen en kan op gelijke hoogte komen, al heeft DOSKO een minder doelsaldo (+21 voor WMC, +14 voor DOSKO).

Woensdag is nog een belangrijke scherprechter. DOSKO speelt tegen REUZ. Beide ploegen moeten winnen om reële promotiekansen te behouden. Doet DOSKO dat dan zal het op de laatste speelronde aankomen. Daarin heeft WMC dan de beste papieren, zij hebben immers een beter doelsaldo. Moeten ze uiteraard wel winnen. Puntverlies van de ploeg uit Winschoten is dodelijk, dan is DOSKO bij winst de nummer twee. WMC treft in Leek hekkensluiter Leekster Eagles 2. DOSKO is gastheer van Futsal Dragten.

Wint REUZ in Emmer-Compascuum dan komt het uiteraard ook op vrijdag aan. Dan heeft WMC in ieder geval aan een zege voldoende. Bij puntverlies wordt REUZ in dat geval tweede, de Vriezenaren hebben een beter doelsaldo dan WMC.

De apotheose van de Topklasse F past wat dat betreft wel prachtig in seizoen 2021/22. Het is in ieder geval tot de laatste speelronde spannend en dat maakt het spelletje ook mooi. Het overige programma is eigenlijk alleen om des keizers baard. Drs. Vijfje treft woensdag Beilen, Hoogeveen speelt woensdag tegen Dragten. En op vrijdag is het nog Westerkwartier (dat vorige week met 1-2 bij Dragten won) tegen Frisia. Op woensdag 15 juni sluiten Hoogeveen en Leek 2 de Topklasse F af.