Nieuw seizoen: REUZ naar zeven teams!

De start van het nieuwe seizoen komt langzaam dichterbij. Nog een dikke twee week en alle teams beginnen met de 1e bekerronde. Een week later volgt de start van de nieuwe competitie. En om gelijk erg positief te beginnen: de zaalvoetbalvereniging REUZ gaat dit seizoen met liefst zeven (!) teams de competitie in.

Bij het vlaggenschip verandert er eigenlijk weinig. Alles blijft hetzelfde. Dat betekent wederom een jaar Topklasse F onder leiding van wie anders dan Mike Baalmans. In de 1e ronde van de beker moet REUZ 1 het opnemen tegen Beilen.

REUZ 2 wacht komend seizoen een mooie uitdaging. Het tweede team heeft zich namelijk een klasse hoger ingeschreven en komt nu uit in de 1e klasse. Met ploegen als Futsal Rolde en LTC in de klasse treft REUZ 2 in ieder geval al tegenstanders van formaat. REUZ 2 trapt het bekerseizoen maandag 29 augustus af met een bekerduel tegen FC Zuidlaren.

Ook REUZ 3 gaat een klasse hoger. Zij gaan spelen in de 2e klasse. Ook voor hun een uitdaging met tegenstanders als ACV, HODO, ZZVV en HZVV. Ook voor hun FC Zuidlaren in de beker. Thuis tegen hun tweede team.

De Oldies van REUZ, REUZ 4, is terug te vinden in de 3e klasse (voorheen 4e klasse, maar vanwege een samensmelting van de Hoofd- en 1e klasse is deze komen te vervallen). Veel Drentse derby’s en veel naar Beilen met twee Beilen teams en twee Fit Boys teams. In de beker wacht FC Zuidlaren 3.

Eveneens in de 3e klasse, maar dan een andere, REUZ 5. Sinds dit seizoen niet meer de aller jongsten, dus de verwachtingen kunnen komen seizoen wat hoger komen te liggen. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan: onder andere Annen en V&Z Veendam zijn geduchte opponenten.

Dan de twee nieuwe REUZ-teams, te beginnen met REUZ 6. Daarin heel veel oude bekenden die niet voor het eerst een REUZ-tenue aantrekken en ook succesvol waren binnen REUZ. Het waren goede tijden met destijds een heuse balkonscène na een gevierde titel. Dat kunnen weinig REUZ-teams zeggen. Komend seizoen wordt er thuis op woensdag gespeeld en staat er tegen REUZ 7 een heuse REUZ-derby op het programma. In de beker wacht FC Zuidlaren 4.

En tot slot REUZ 7. Het nieuwe jongste team, met allemaal O19/O17 spelers in de gelederen. Eerst maar eens een seizoentje wennen dus voor deze youngsters. En dat gebeurt in de 3e klasse, met dus ook een derby tegen REUZ 6. In de beker gelijk een uitduel. V&Z Veendam is de tegenstander.