Beker: 1e ronde weer vol verrassingen

Traditiegetrouw is het zaalvoetbalseizoen geopend met de 1e ronde van de noordelijke KNVB beker. Liefst 32 teams zouden aan de aftrap moeten verschijnen, al werden er jammer genoeg hier en daar wat duels afgezegd. En natuurlijk in een 1e ronde derby’s, verrassingen én penalty’s.

Maandag trapten Hoofdklassers (sinds dit seizoen zijn de Hoofdklasse en 1e klasse samengevoegd) zvv Grijpskerk en Futsal Dragten 3 af, waarbij de Friese bezoekers zich wisten te plaatsen voor de laatste 16. Zij wonnen met 2-6.

Op woensdag zijn er gelijk twee Topklassers uit de beker geknikkerd. Het Coevorder CSVC versloeg streekgenoot Hoogeveen met 3-2 en het Leeuwarder Flamingo won van De Herauten met 4-3. Topklassers Westerkwartier en Frisia zegevierden wel. Westerkwartier had het lastig met Leeuwarder Zwaluwen, maar won met 5-6, Frisia won met 1-4 bij ZVF. De penalty’s deze ronde waren voor Futsal Dragten 2 en Inter Maluku FC. Regulier werd het 5-5, na penals bleek Inter Maluku met 2-4 de sterkste.

En op de vrijdag werd nog een Topklasser geëlimineerd. Nieuwbakken Topklasser Emmeloord moest haar meerdere erkennen in de Polderderby in zvv Urk 2. De Urkers wonnen met 3-2. PKC ’83 2, Usquert en Futsal Dragten gaan als Topklasser wel verder. PKC ’83 2 wist bij WMC 2 met 2-3 te winnen, Usquert won bij Futsal Winsum 2 met 3-4 en Dragten versloeg Avanti met 4-5. Het onderlinge Hoofdklasse-duel tussen Drachtster Boys en Drs. Vijfje 2 werd een prooi voor Vijfje. Het werd 4-5.

Zonder te spelen bekeren REUZ, zvv Borger, Futsal Emmeloord 2 en Futsal Frisia 2 door naar de laatste 16.