REUZ 1 begint seizoen met zege

De zaalvoetballers van zvv REUZ zijn het Topklasse seizoen goed begonnen. De ploeg van Mike Baalmans versloeg nieuwkomer Futsal Usquert met 6-4. De uiteindelijke zege kwam tot stand dankzij een wedstrijd vol hoge pieken en diepe dalen.

REUZ begon uiterst moeizaam aan het openingsduel tegen Usquert. De Noord-Groningers waren fel, scherp en hadden er duidelijk zin aan. REUZ begon slap en ongeconcentreerd, maar had geluk met goalie Rolf van Wijk die een puike pot speelde met veel reddingen. Hij kon echter niet voorkomen dat de bezoekers snel aan de leiding kwamen. Dat was echter van korte duurt, want Yassine Yettefti’s eerste balcontact knalde hij onberispelijk binnen.

Vanaf dat moment werd REUZ ook wakker en ging beter spelen. Het resulteerde in een 3-1 voorsprong. Eerst Patrick Steenbergen met de 2-1 en daarna Roy de Bruin met 3-1. De marge van twee goals was dan ook wel het kenmerk van deze pot zaalvoetbal. Usquert kwam namelijk terug tot 3-2, maar Steenbergen maakte vlot 4-2.

Na rust hetzelfde recept. Usquert kwam terug, Patrick Berends maakte er weer een verschil van twee van door de 5-3. Daarna werd het spannend. Usquert begon aan een offensief en kwam wederom terug: tot 5-4. En waar de promovendus verzuimde om er 5-5 van te maken was het uitblinker Sietse Wichers zorgde voor de hoogste piek deze avond. Met een prachtige solo en een nog genialere stift verschalkte hij de Usquert-goalie en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 6-4.

Een prima start dus voor de REUZen, maar er is genoeg werk aan de winkel. Op vrijdag 30 september komt REUZ 1 weer in actie: dan wacht in eigen huis om 21:00 uur Leekster Eagles 2. Allicht dat er tussentijds nog wordt gebekerd, maar dat is afhankelijk van de loting.