SR1: Debutant PKC’83 2 boekt knappe zege

Nieuwkomer PKC ’83 2 is de Topklasse F 2022/23 begonnen met een knappe overwinning in eigen huis tegen DOSKO. De Groningers versloegen de nummer drie van vorig seizoen met 6-4. Een andere nieuwkomer, zvv Borger, debuteerde in eigen huis met een puntje. In Sporthal De Koel werd het tegen Futsal Dragten 2-2.

De debutanten Futsal Emmeloord en Usquert hielden aan hun seizoensouverture geen punten over. Emmeloord zag woensdag Westerkwartier in een spannende pot met 4-5 winnen, Usquert verloor bij REUZ met 6-4, maar daar had voor de Noord-Groninger misschien wel wat meer in gezeten.

Futsal Frisia en Hoogeveen zijn na speelronde 1 de koplopers (op doelsaldo uiteraard). Frisia maakte gehakt van Leekster Eagles 2, dat met slechts vijf spelers aantrad in Leeuwarden. Hoogeveen versloeg De Herauten maandag al met 2-7.

Komende week een incompleet programma in de Topklasse F. Maandag speelt Leekster Eagles 2 (op haar nieuwe speelavond) tegen Futsal Emmeloord. Woensdag in Hoogeveen is het Hoogeveen tegen de reserve van PKC ’83 en in Emmer-Compascuum is het DOSKO tegen Frisia. En vrijdag neemt Dragten het in eigen huis op tegen De Herauten.