Goed REUZ 1 is koploper, maar speelt wel gelijk

Vooraf werd het al betiteld als interessante kraker: DOSKO tegen REUZ. En de nummers drie en vier van vorig seizoen maakten er woensdagavond inderdaad een spektakel van in Emmer-Compascuum. Hierbij leek het erop dat de Vriezenaren er met de zege vandoor ging, maar het venijn zat hem nog in de staart.

Beide ploegen zijn eigenlijk wel vergelijkbaar met elkaar: er zit routine in de ploeg en beide laten het spelletje zaalvoetbal eenvoudig lijken. Het tekent gelijk de kracht van beide ploegen. Daarin leek REUZ de betere van de twee: via eerst Patrick Steenbergen en een verschrikkelijke mooie pegel van Sietse Wichers kwam de ploeg van Mike Baalmans op een 0-2 voorsprong. Daarna was het DOSKO dat steeds beter werd en ook scoorde (1-2). En zo ging het potje in Zuid-Drenthe alle kanten op.

Na rust zorgde REUZ weer voor een marge van twee dankzij Roel Grootjans, maar razendsnel was het DOSKO dat de aansluiting vond. De snoeiharde 2-4 van Tim van Huffelen leek vijf minuten voor tijd beslissend te zijn. Niets bleek echter minder waar: DOSKO vocht terug en kon een minuut voor tijd juichen dankzij de uiteindelijke 4-4.

Reclame voor het zaalvoetbal, wel een gelijkspel met een zure nasmaak voor de REUZen, want de winst lag voor het grijpen. Desondanks is REUZ, mede door de andere uitslagen, met zeven uit drie koploper in de Topklasse F. Komende vrijdag wacht in eigen huis Hoogeveen om 21:00 uur.