SR4: Koplopers niet meer foutloos

De drie ploegen die voor speelronde 4 nog foutloos waren, leden allen puntverlies in speelronde 4. REUZ en DOSKO maakten reclame voor het zaalvoetbal in Emmer-Compascuum. Wel lieten de Vriezenaren de zege ietwat glippen in de slotfase. Ondanks dat was de 4-4 wel een terechte uitslag. De Friese derby tussen Futsal Dragten en Futsal Frisia kende eveneens geen winnaar. In Drachten werd het 3-3. En tot slot Westerkwartier. Zij gingen zelfs onderuit in de Westerkwartier derby tegen een versterkt Leekster Eagles 2. Het werd 5-3.

Futsal Emmeloord wist echt te profiteren van het puntverlies. De Emmeloorders wonnen woensdag met 4-7 bij Hoogeveen. De promovendi Borger en PKC ’83 2 waren in evenwicht. Daar werd het 2-2. Tot slot is Usquert van de nul punten af. Zij lieten weinig over van mede laagvlieger De Herauten. De dubbele cijfers werden gehaald: 10-1.

Maandag gaat de Topklasse F verder met speelronde 5. Leekster Eagles 2 speelt tegen Usquert. Woensdag spelen Futsal Frisia en zvv Borger tegen elkaar, net als Futsal Emmeloord en Futsal Dragten. En vrijdag is het PKC ’83 tegen De Herauten, REUZ tegen Hoogeveen en Westerkwartier tegen DOSKO.