Gretig REUZ 1 herovert koppositie

De zaalvoetballers van REUZ hebben zich afgelopen vrijdagavond uitstekend herpakt in het duel tegen hoogvlieger Futsal Emmeloord. De REUZen waren gretig en getergd, iets wat vorige week nog ontbrak in de wedstrijd tegen Hoogeveen. Op (bijna) alle fronten was REUZ de ploeg uit Flevoland, nummer twee in de Topklasse F, de baas.

Op het technische gedeelte was Futsal Emmeloord duidelijk de baas. De polderbewoners hadden een aantal spelers in de gelederen met een uitstekende balbehandeling. Het was echter de degelijkheid en de goed georganiseerde defensie van REUZ dat Emmeloord belette om goed in het spel te komen. En de ploeg van Mike Baalmans sloeg zo nu en dan genadeloos toe. Het resulteerde in een 3-0 voorsprong dankzij treffers van Patrick Steenbergen (2x) en Yassine Yettefti.

Dankzij twee tegengoals leek het erop dat Futsal Emmeloord zich terug knokte in het duel, maar vlak voor rust volgde aan REUZ-kant de 4-2 en kreeg Emmeloord vervolgens een gele kaart. Gelijk na rust werd deze overtal vakkundig uitgespeeld en liep REUZ uit naar 5-2. Via Tim van Huffelen (overtal), Patrick Berends en Steenbergen werd het uiteindelijk 8-3 in Sporthal De Kamp.

Dankzij de overwinning klimt REUZ naar de eerste plaats, al moet gezegd worden dat de marges bovenin klein zijn. Komende vrijdag wacht er een uitwedstrijd bij Futsal Dragten.