REUZ 1 knokt zich naar punt bij Dragten

De zaalvoetballers van REUZ speelden afgelopen vrijdagavond tegen Futsal Dragten. Een heuse klassieker in de Topklasse F: beide ploegen zijn de langst spelende ploegen in deze klasse en in Drachten was het alweer de 21ste ontmoeting tussen beide. De statistieken vooraf waren zeker niet in het voordeel van de REUZen: doorgaans is de terugreis naar Vries vaak zonder punten.

En dat leek in Sportcentrum Drachten ook al snel het geval te zijn. REUZ, zonder de afwezige Mike Baalmans, begon slap aan de wedstrijd. Er werd niet kort genoeg gedekt en in balbezit konden er geen potten worden gebroken. Het leidde al snel tot een 2-0 achterstand dankzij knullige tegentreffers. Het was wel het moment dat REUZ zich realiseerde dat het anders moest. Er kwam meer energie in de ploeg en het resulteerde in een aansluitingstreffer van Patrick Steenbergen. Niet veel later zorgde dezelfde Steenbergen al koppend na prachtig aangeven van Tim van Huffelen voor de gelijkmaker. Lang kon daar niet van worden genoten, want Dragten kwam kort voor rust nog op 3-2.

Na rust meer druk aan de kant van de Vriezenaren op de Friezen. Het zorgde voor een overwicht, maar tot goals kwam het aanvankelijk nog niet. Wel toen de Dragten-doelman voor hands een tijdstraf kreeg. De opvolgende overtalsituatie speelde REUZ beheerst uit met Björn Tooren als eindstation die scoorde. Daarna kon het beide kanten op, maar gescoord werd er niet meer. Een 3-3 eindstand, waarmee beide ploegen prima konden leven. De koppositie is hierdoor wel uit handen gegeven. Deze is nu voor Westerkwartier. En dat is de tegenstander komende week in Leek. Een absolute kraker dus voor de REUZen.