REUZ 1 wint topper en herovert koppositie

Een absolute kraker afgelopen vrijdagavond voor REUZ 1. De ploeg van Mike Baalmans trof in Sportcentrum Leek koploper Westerkwartier. De REUZen stonden zelf op de tweede plaats in de Topklasse F. Het werd een doelpuntrijk duel, waarbij de Vriezenaren aan het langste eind trokken.

En dat was vooraf absoluut geen zekerheid. Westerkwartier-uit is er eentje waar REUZ zelden punten wist te pakken. Dat maakt de overwinning des te knapper. En hij was ook volledig verdiend, want de REUZen waren simpelweg scherper en gretiger dan de fusieclub uit Nuis en Boerakker. In de score was het ook REUZ dat telkens het voortouw nam. Voor rust was er twee keer een voorsprong (0-1 Patrick Steenbergen en 1-2 Roy de Bruin), maar kwam de thuisploeg ook twee keer terug.

Na rust leek REUZ met een 2-4 voorsprong (2-3 de Bruin en 2-4 Patrick Berends) een gaatje te hebben geslagen. Een slechte fase zorgde er echter weer voor de het wederom gelijk werd. De 4-5 van Steenbergen bleek uiteindelijk niet meer overbrugbaar en de genadeklap werd gegeven met de 4-6. Het slotakkoord gaf REUZ met de uiteindelijke 4-7.

Een prachtige zege dus, waarbij het spel van de REUZen uitstekend was. Het zorgt er ook voor dat REUZ de koppositie in de Topklasse F weer in handen heeft, maar de marges bovenin zijn klein. Komende vrijdag weer een thuisduel. Zvv Borger wacht om 21:00 uur in Sporthal De Kamp.