SR8: DOSKO uit de Topklasse F

Het belangrijkste nieuws uit de Topklasse F deze week is het afscheid van zvv DOSKO. De ploeg uit Emmer-Compascuum heeft zich teruggetrokken, vermoedelijk vanwege het spelersgebrek. Daarmee komen alle resultaten van de Zuid-Drenten te vervalen en dat heeft nogal wat consequenties, zeker bovenin, in de stand. REUZ en Frisia profiteren het meeste. Beide ploegen speelden gelijk en leveren dus ”maar” één punt in. Futsal Emmeloord, PKC ’83 2, Westerkwartier en Usquert leveren drie punten in.

Met de uitslagen van deze week is REUZ daarom nog steeds de lijstaanvoerder. De Vriezenaren wonnen maandag vrij eenvoudig van De Herauten en hebben zodoende 16 punten. Zvv Borger, dat met 5-1 Westerkwartier versloeg, volgt op één punt. PKC ’83 2 heeft een duel minder gespeeld en 13 punten. De Groningers wonnen de topper van Futsal Emmeloord met 1-0. Emmeloord zelf blijft ook op 13 punten staan. Usquert deed ook goede zaken. De ploeg, spelendd in Uithuizen, won met 7-3 van Frisia en heeft nu, net als Hoogeveen, 12 punten uit zeven duels.

De absolute kraker komende week is REUZ tegen PKC 2. REUZ is koploper, PKC heeft hetzelfde aantal verliespunten. Tussendoor kan Borger de leiding overnemen. Zij spelen maandag uit bij Leekster Eagles 2. De adelaren kregen overigens deze week drie minpunten, door af te zeggen tegen Futsal Dragten. Op woensdag ook twee prachtige affiches: Hoogeveen tegen Usquert en Futsal Emmeloord tegen Frisia. Westerkwartier tegen De Herauten staat vrijdag ook op het programma.