REUZ 1 onderuit in topper tegen PKC ’83 2

De zaalvoetballers van REUZ 1 moeten na vrijdag even een pas op de plaats maken. De kraker in de Topklasse F tegen het Groninger PKC ’83 2 ging met 4-5 verloren. Daarmee zakt de ploeg van Mike Baalmans terug naar de derde plaats en lijkt de eerste periode vergeven.

Op vijf minuten na speelde REUZ eigenlijk een prima eerste helft. Een 0-1 achterstand werd snel omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Eerst Patrick Steenbergen met de gelijkmaker, daarna Yassine Yettefti met de 2-1 en REUZ’ derde dankzij Patrick ‘’Robinho’’ Berends. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar de Vriezenaren lieten de Stadjers vlak voor rust weer volledig in de wedstrijd komen door twee snelle tegentreffers.

Na rust wederom een snelle voorsprong voor REUZ. PKC ’83 2 moest met drie man verder na twee gele kaarten en REUZ profiteerde dankzij Steenbergen. In het restant van het duel kon het eigenlijk beide kanten op. Beide ploegen creëerden volop mogelijkheden, maar de bezoekers waren hierin het scherpst. Na de gelijkmaker werd vlak voor tijd de uiteindelijke 4-5 nog gemaakt.

Door de nederlaag staat REUZ nu derde met zestien punten. PKC staat tweede met hetzelfde aantal punten, maar een duel minder. Borger voert de ranglijst aan met 18 punten. Komende woensdag het laatste Topklasse F duel voor de REUZen in 2022. In Leeuwarden wacht Futsal Frisia.