REUZ 1 sluit 2022 af in de subtop Topklasse F

Afgelopen woensdagavond stond er voor de zaalvoetballers van REUZ 1 de laatste competitiewedstrijd in 2022 op het programma. In Leeuwarden wachtte middenmoter Futsal Frisia; een stugge en fysiek sterke ploeg. De REUZen waren gehavend, maar wisten in het Friese een prima duel af te leveren.

Het zevental, met invaller Jelmer Polman, had de zaken goed voor elkaar. Verdedigend, onder leiding van captain Rolf van Wijk, stond het goed en aanvallend werden er genoeg kansen gecreëerd. Na een aantal seconden had Patrick Steenbergen eigenlijk al moeten scoren, maar zijn inzet stuitte op Frisia’s uitblinkende doelman. Aan de andere kant vloog de bal er wel ietwat gelukkig in, waardoor de thuisploeg de leiding nam. REUZ liet zich niet van de wijs brengen en zette het duel prima voort. Het resulteerde vrij vlot in de gelijkmaker. Voorafgaand kreeg een Frisia-speler terecht rood en in de vrije trap die volgde was het Steenbergen met de gelijkmaker. Vlak voor rust volgde nog wel een domper met de 2-1 voor Frisia, dankzij een ongelukkige eigen goal van Polman.

Na rust hetzelfde spelbeeld: Frisia de bal en REUZ gevaarlijk loerend op de counter. En dat had effect. Waar eerst Roel Grootjans en Steenbergen misten, was het Yassine Yettefti de een rebound wél wist te scoren. En na die 2-2 kon het beide kanten op. Uiteindelijk ging het geen enkele kant meer op, want de punten werden, toch wel terecht, eerlijk verdeeld. Zodoende kan REUZ terugkijken op een aardige eerste seizoenshelft. Met nog een aantal duels te spelen in de competitie staat de ploeg van Mike Baalmans momenteel derde. De verschillen zijn bovendien klein. Komende woensdag, 7 december, staat er voor REUZ nog een bekerwedstrijd op het programma. In de eigen Kamp komt het tweede team van Drs. Vijfje om 21:30 uur op bezoek.