Verliezend REUZ 1 zakt verder weg in Topklasse F

De zaalvoetballers van REUZ 1 zijn het voetbaljaar 2023 slecht begonnen. Na vorige week een thuisnederlaag tegen Westerkwartier lukt het de ploeg van Mike Baalmans (zelf afwezig) ook niet om maandagavond in Sportcentrum Leek te winnen van laagvlieger Leekster Eagles 2.

Op veld 2, bekend van het Leekster Voetbalgala, speelden de Vriezenaren best nog wel een aardige eerste helft. Er zat energie in de ploeg, aanvallend werden er kansen gecreëerd en goalie Alex Dussel had weinig te doen. Het enige wat er wel aan ontbrak was een nauwkeurige afwerking. Enerzijds lag dat aan REUZen zelf die het vizier niet scherpen hadden. Anderzijds keepte Erwin Mensink bij de Leeksters een uitstekende pot. Eén van de spaarzame uitvallen van Leek 2 resulteerde wel in de 1-0, maar niet veel later was het Yassine Yettefti die er met een lekkere schuiver 1-1 van maakte.

Na rust kreeg REUZ het niet voor elkaar om de compacte defensie van Leek te verrassen. De adelaren profiteerde op haar beurt gretig van het dodelijke balverlies van de Vriezenaren en konden zo uitlopen naar een 4-1 voorsprong. Met een meespelende goalie was het Patrick Berends die er nog 4-2 van maakte, maar het slotakkoord was voor Eagles 2: 5-2. Zodoende is REUZ 1 nu een echte middenmoter in de Topklasse F. Volgende week vrijdag (17 februari) wacht Usquert uit.