Collectief sterk REUZ 1 naar halve finale beker!

De zaalvoetballers van REUZ 1 hebben de halve finale bereikt van de noordelijke KNVB Beker. Op woensdagavond in Sporthal de Brinkhof in Norg won het in een prima wedstrijd van Hoofdklasser FC Inter Maluku met 2-5. Hierdoor wacht in de halve finale op vrijdag 7 april in de eigen El Campo Futsal Emmeloord 2.

Het spelbeeld werd na een paar minuten eigenlijk gelijk duidelijk in Norg: Inter Maluku aan de bal, de REUZen in de verdediging. En dat had alles te maken met technische kwaliteiten van de thuisploeg, want met Jordy Balsala en profvoetballer Jearl Margaritha (TOP Oss) was het voor de neutrale toeschouwer af en toe smullen geblazen. Voor de REUZen was dat minder, want al snel in het duel moest Roy de Bruin naar de kant met geel na wel een nuttige overtreding. Desondanks was het REUZ, met een man minder, dat profiteerde. Tim van Huffelen zette Patrick Steenbergen in de counter vrij voor de goalie en die faalde niet: 0-1.

En die effectiviteit was tekenend voor het bekerduel. De REUZen stonden als team uitstekend en daar had Maluku erg veel moeite mee. En de mogelijkheden die de Vriezenaren kregen werden gelijk benut. Dankzij Steenbergen werd het 0-2, tussendoor werd het nog 1-2, maar met de 1-3 en 1-4 voor rust leek de buit wel binnen voor REUZ. Na rust kwam daar dankzij van Huffelens specialiteit, het afstandsschot, ook nog de 1-5 (en in de slotminuut de 2-5) bij.

Een lekkere overwinning, waardoor de REUZen zich bij de laatste vier van het bekertoernooi scharen, net als tegenstander Futsal Emmeloord 2, Futsal Dragten en Futsal Frisia. De laatstgenoemden nemen het tegen elkaar op in de andere halve finale. De winnaars spelen op vrijdag 28 april de bekerfinale in Veendam. Komende woensdag speelt REUZ 1 weer in de Topklasse F. Dan wordt er gespeeld in en tegen Hoogeveen.