REUZ 1 dankzij winst weer naar de subtop

De REUZen hebben afgelopen woensdag uitstekende zaken gedaan in de Topklasse F. Op bezoek bij de nummer vier, vv Hoogeveen, werd met 2-5 gewonnen. Een terechte zege, want de zaalvoetballers uit Vries waren simpelweg beter en scherper.

Dat leek er aanvankelijk niet op, want na nog geen minuut spelen lag de bal er al in. Een gemene punter hobbelde onder goalie Alex Dussel door. Maar daarna pakte REUZ de draad prima op, onder leiding van spelmaker Roy de Bruin. Die zag in de counter eerst de uitstekend spelende Sietse Wichers de gelijkmaker maken en niet veel later was het de Bruin zelf die de bal perfect in de kruising mikte: 1-2.

Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij wederom REUZ de boventoon voerde. Met resultaat, want na een slimme pass van Roel Grootjans was het Patrick Steenbergen die er 1-3 van maakte. Dat gaf even lucht en zorgde ervoor dat Hoogeveen meer risico’s moest nemen. Het leverde zeker gevaar op, maar de Vriezer-defensie (het koppeltje Patrick Berends/ Grootjans fungeerde prima en naast de Bruin kende Karsten Koopman een goed en onbevangen debuut) hield stand. En aan de REUZ-kant werd de score uitgebreid: Wichers en de Bruin tilden REUZ naar een 1-5 voorsprong. Het slotakkoord was van de thuisploeg: eindstand 2-5.

Drie zeer welkome punten voor REUZ. Het zorgt ervoor dat er niet meer naar beneden hoeft worden gekeken en door puntverlies van de bovenste ploegen sluit REUZ 1 weer aan in de subtop van de Topklasse F. Het staat nu zesde. Komende vrijdag een thuisduel, tegen de nummer zeven Futsal Dragten. Aftrap: 21:00 uur.