Wisselvallig REUZ 1 wint knap bij Borger

Veel doelpunten, een sterk REUZ en een zeer matig REUZ. Eigenlijk alles zat er op en er aan in het zaalvoetbalduel afgelopen vrijdag van REUZ 1 op bezoek bij zvv Borger. Het begon uitstekend voor de ploeg van Mike Baalmans in Sporthal De Koel. Binnen no time stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord dankzij Sietse Wichers en Patrick Steenbergen.

Deze was ook al sneeuw voor de zon weer verdwenen, want de thuisploeg strafte fouten van de REUZen genadeloos en koelbloedig af. Binnen vijf minuten draaide Borger het duel om naar een 3-2 voorsprong. Daar kon ook inval goalie Melvin Nuwolt niks aan doen. Dat kon hij ook niet in de restant van de eerste helft, waar Borger erg op dreef was met nog drie goals. Daartegenover kon alleen Steenbergen het verschil nog naar een marge van drie brengen: 6-3.

Het mooie aan zaalvoetbal is dat een marge van drie niet zoveel zegt. REUZ tapte uit een ander vaatje in het tweede bedrijf en dankzij Steenbergen (2x) en Wichers was het weer 6-6. Vervolgens bleek REUZ uiteindelijk de sterkste, zeker ook na het uitvallen van Borger-doelman Jasper Lubbers. Steenbergen schoot REUZ weer op voorsprong en Wichers was het die het duel met de 6-8 definitief in het slot gooide.

Dankzij deze overwinning doet REUZ weer volop mee om de bovenste plaatsen in de Topklasse F. De verschillen zijn echter klein. Komende vrijdag weer een thuisduel: dan is het hekkensluiter De Herauten dat op bezoek komt.