REUZ 1 sluit (seizoen) af als nummer drie

Na vijftien seizoenen zaalvoetbal komt er een einde aan prestatievoetbal bij REUZ 1. De ploeg van Mike Baalmans (de langstzittende trainer in de Topklasse F) houdt onvoldoende spelers over om tot een kwalitatief sterke ploeg te komen. Vorige week vrijdag (tegen De Herauten) en afgelopen woensdag (tegen Futsal Dragten) waren de laatste twee competitiewedstrijden voor de REUZen, beide in de eigen Sporthal De Kamp.

Op de laatste vrijdagavond (traditioneel de vaste speeldag van REUZ 1) was het tegen hekkensluiter De Herauten al snel gespeeld. Na vijf minuten spelen stond er al een 5-0 voorsprong op het scorebord. Deze werd uiteindelijk uitgebreid naar een 9-4 overwinning. Met name Melvin Nuwolt was erg op dreef met liefst vier treffers. Tim van Huffelen (2x), Patrick Steenbergen (2x) en Sietse Wichers zorgden voor de andere goals. Woensdag stond het laatste duel tegen Futsal Dragten op het programma. Een heuse Klassieker, want beide ploegen troffen elkaar voor de 22ste keer. Voor REUZ stond er een tweede plaats op het spel, Dragten had een punt nodig om nacompetitie te ontlopen. Het werd een boeiende strijd, waarin de Vriezenaren het lastig hadden met de Friese defensie. Na een 0-1 achterstand zorgde van Huffelen er met twee mooie treffers voor dat REUZ op voorsprong kwam. Vlak voor- en na rust was Dragten op schot met drie goals (2-4) en dus moest REUZ weer in de achtervolging. Dat lukte: twee keer Steenbergen maakte dat de eindstand op 4-4 kwam te staan.

Daarmee eindigen de REUZen op een knappe 3e plaats in de Topklasse F. En ook dit seizoen was de Topklasse eentje waarin de verschillen klein waren. Futsal Emmeloord is kampioen geworden met maar 39 punten. Westerkwartier en PKC ’83 2 gaan de nacompetitie in als periodewinnaars en Usquert moet het vege lijf redden in de nacompetitie tegen degradatie.