Indeling REUZ-teams

Het is even wennen: geen prestatief REUZ 1 meer tussen de competitie-indeling. Wel staat er gewoon een REUZ 1 op papier en die weten, samen met de andere vijf teams, waar ze komend seizoen aan toe zijn.

Het vlaggenschip van onze vereniging komt nu uit in de 1e klasse. En op papier ziet dat er mooi uit. Met Beilen, DOSKO, Gieten en Real Camaradas komen we bovendien een aantal oude bekenden tegen die we ook in het verleden wel eens zijn tegengekomen in de A-categorie.

De KNVB heeft het blijkbaar niet zo op REUZ 2. Dit seizoen wel in een andere samenstelling (REUZ 2 is het oude REUZ 3), maar wel weer in een 2e klasse met 8 teams gedrukt. Erg waardeloos, want vorig seizoen was dat ook het geval en bleven er aan het einde van de rit maar vier teams over. En ook vreemd, want de andere 2e klassen zijn mooi gevuld met 11 á 12 ploegen. Je zou toch zeggen dat dat ook wel anders opgelost had kunnen worden. Desondanks wel leuke tegenstanders als de eerste teams FC Zuidlaren en ACV.

REUZ 3 (was REUZ 4) is ingedeeld in een mooie Drentse 3e klasse. Annen, zvv Borger 3 en Gieten 3; zomaar wat opponenten dit seizoen. Wel jammer; liefst drie keer FC Tunas op in de competitie. Eén keer is prima, twee keer kan nog, maar drie is weer wat veel.

Dat is bij REUZ 4 dat weer beter geregeld; veelal een Kop van Drenthe 3e klasse met tegenstanders als Nieuw Roden 5, Peize en Roden 5. Ook de Asser ploegen Achilles 1894, ACV 3 en LTC 6 zijn de tegenstanders.

De REUZ oldies (blijft gewoon REUZ 5) spelen ook weer in de 3e klasse. Afwisselend Assen (ACV en Schattenberg, beide twee keer), Roden (4&6) en Groningen (Drs. Vijfje 12 en PKC ’83 7) wachten dit seizoen voor de routiniers, met daarbij nog Nieuw Roden 6 en TLC 4.

Tot slot REUZ 6. Ook dat blijft zoals het was. Zij reizen veelal rondom en in de stad Groningen. Exstudiantes, Madjoe, Drs. Vijfje, DWS Oosterpoort en Potetos zijn de Stadse ploegen, HFC ’15, ACV en Futsal Marum (weer eens naar de Groene Kathedraal) liggen er omheen.