REUZ 1 neemt afscheid!

Twee bekerzeges, promotie naar de Hoofdklasse en een seizoen later naar de Topklasse en uiteindelijk een bovengemiddelde Topklasser in district Noord. Een begrip dus in het Noorden, zo mag de zaalvoetbalvereniging REUZ toch wel worden genoemd.

Maar na vijftien succesvolle seizoenen is het welletjes geweest; de zaalvoetbalschoenen worden aan de wilgen gehangen. Niet geheel vrijwillig overigens, maar als de gemiddelde leeftijd per seizoen hoger wordt en de kwaliteit afneemt is het op een gegeven moment een keer klaar.

En dus moet zvv REUZ het doen zonder Topklasser en andersom. Enerzijds een domper, maar anderzijds ook wel weer de kracht van REUZ. Het draait immers op vriendenteams en dat maakt REUZ een stabiele club in de gemeente Tynaarlo. Niet voor niets zijn er nog steeds liefst zes teams in competitie.

De vrijdagavondjes El Campo zullen worden gemist. Het was immers een begrip. Sterker nog; het was een ideale combinatie tussen sport en een uitmuntende derde helft. Jong en oud waren er te vinden en gingen pas laat (of vroeg) naar huis. Natuurlijk zijn ze er nog, maar ze zijn niet meer zoals vroeger.

Oprichter van REUZ, voorzitter en uitbater Ubel Tolner, ons inmiddels helaas ontvallen, als initiator, REUZ 1 deed in de zaal de rest. Het was een perfecte combinatie, waarbij TC Mike Baalmans de grote motor was. Liefst vijftien seizoenen lang. Met zijn ziel en zaligheid stuwde hij het zaalvoetbal in Vries naar een grote hoogte. Twee zeges in de beker. Twee keer in eigen huis. Grotere reclame voor het zaalvoetbal kun je je niet wensen. Daarnaast ook prachtige promoties naar de Hoofdklasse en Topklasse, het derde niveau van Nederland.

Maar misschien wel mooier en groter blijft de passie en sociale binding die Baalmans heeft weten over te brengen op zijn ploeg. Niet voor niets zijn captain Rolf van Wijk (een van de beste keepers van het noorden), Roel Grootjans en Patrick Berends spelers van het eerste uur. Boegbeelden van de vereniging en spelers die REUZ van begin tot eind op de kaart hebben gezet.

Natuurlijk zijn er daarna ook spelers bij gekomen die ervoor zorgden dat het publiek genoot. Roy de Bruin, Raphael Tuankotta, Robert Hamming, Tim van Huffelen en Sietse Wichers excelleerden in het REUZ-shirt. Ze lieten zaalvoetbal er eenvoudig uitzien. Puur genieten.

Op zondag 17 september willen we als REUZ stilstaan bij bovenstaande bijzondere prestaties. Het heeft immers onze vereniging gevormd tot wat het nu is. Vanaf 17:00 uur is een ieder van harte welkom in Sporthal De Kamp. Een derde helft zoals vroeger dus!