#24 – ”Verstandig voetbalbeleid in Kop van Drenthe”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#24 - ''Verstandig voetbalbeleid in Kop van Drenthe''
Loading
/

”Een zak geld heb ik nog nooit zien scoren”, aldus een grootmeester in het voetbal. In aflevering 24 van de VAKO Podcast gaat het over betalen in het amateurvoetbal. Uiteraard is er aandacht voor stuntploeg Peize, geeft Mathijs Renkema als GOMOS-watcher duiding aan de trainerssoap in Norg en bespreken we de midweekse speelronde in de Kop van Drenthe.

#23 – ”VAKO loopt achter op het gebied van trainingskampen”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#23 - ''VAKO loopt achter op het gebied van trainingskampen''
Loading
/

Ook in 2024; de VAKO Podcast! De eerste weer van het nieuwe jaar met uiteraard nieuwbakken VAKO-trainer Max Hulsinga aan de lijn. Verder spreken we met Erik Kloosterman, trainer van het succesvolle ONR in de Friese 3e klasse B. En natuurlijk gaat het over al het andere amateurvoetbal in de Kop van Drenthe.

#22 – ”Arbitraire terugblik op 2023”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#22 - ''Arbitraire terugblik op 2023''
Loading
/

De VAKO Voetbal Podcast, over het amateurvoetbal in de Kop van Drenthe, sluit 2023 af met een terugblik erop. Het gaat over zaalvoetbal, de mooiste momenten, mooiste goals, beste spelers, talentvolste of opvallendste spelers en teams. Dat is uiteraard altijd arbitrair, dus gaat het ook gewoon veel over de liefde van het amateurvoetbal.

#21 – ”Roden kampioen, VEV’67 dé favoriet in Leek”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#21 - ''Roden kampioen, VEV'67 dé favoriet in Leek''
Loading
/

Winterstop; tijd dus om terug te blikken in de Kop van Drenthe. Met de nodige succesverhalen; Roden (2L), Peize (3B) én Veenhuizen (4D) zijn de belangrijkste titelkandidaten. Met Nick ter Arkel (Roden) en Elte Hofman (Peize) bespreken we de terugkeer naar de 1e en 2e klasse. Daarnaast uiteraard ook aandacht voor het Leekster Voetbalgala en de trainerscarrousel.

#20 – ”Slidingweer, periodes en zondagse rust”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#20 - ''Slidingweer, periodes en zondagse rust''
Loading
/

De contouren op de ranglijst zijn zichtbaar en het weer wordt minder. Kortom; de karaktervoetballers komen bovendrijven. Slidingweer zeg maar. In aflevering 20 aandacht voor het goed presterende Veenhuizen met trainer Marcel van Veenen, GOMOS-aanvoerder Jannes Siegers over de start van de Norgers en goalie Rolf van Wijk over Borger – VAKO.

#19 – ”3e Klasse B is aan elkaar gewaagd”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#19 - ''3e Klasse B is aan elkaar gewaagd''
Loading
/

De competitie is een aantal weken onderweg. Tijd dus om alles in de Kop van Drenthe op een rijtje te zetten, waarbij we wat dieper ingaan op de 3e Klasse B op zondag, met aan de lijn Peize-aanvoerder Simon Wekema en SVZ-trainer Wim Lamers. De conclusie: het is vooral nog naar elkaar kijken in 3B.

#1 – FC Groningen vs. Atlético ’83 Special

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#1 - FC Groningen vs. Atlético '83 Special
Loading
/

Het is vandaag exact 40 jaar geleden dat FC Groningen in Europees verband uitkwam tegen Atlético Madrid. Het was niet alleen één van de mooiste wedstrijden ooit, het was ook het eerste Europese thuisduel ooit in de geschiedenis van de FC. Met spelers Henk de Haan en Rob McDonald, destijds Nieuwsblad van het Noorden-journalist Dick Heuvelman, destijds jonge supporter Bas Baalmans én voetbalkenner Tim van Huffelen blikken we, ook aan de hand van het prachtige radioverslag van RTV Noord, 40 jaar na dato terug op deze schitterende voetbalavond in het Oosterparkstadion.

#18 – ”Veel jeugdig talent in de regio!”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#18 - ''Veel jeugdig talent in de regio!''
Loading
/

Het seizoen 2023/24 is weer begonnen, de beker is achter de rug en speelronde één is gespeeld. Dan is het uiteraard tijd voor een fonkelnieuwe VAKO Podcast. In aflevering 18 doen we een rondje langs de velden, met aan de lijn Annen-trainer Jouke Jan Meertens en Yde de Punt-goalie Thijs Noorman.

#17 – ”Altijd kriebels bij de nieuwe competitie-indeling”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#17 - ''Altijd kriebels bij de nieuwe competitie-indeling''
Loading
/

De VAKO Podcast is met aflevering 17 het derde seizoen ingegaan. En in deze seizoensouverture aandacht voor de nieuwe competitie-indelingen in de Kop van Drenthe. Daarover spreken we met nieuwbakken GOMOS-trainer Bas Veldman en met Jorn Boer bespreken we zijn transfer naar FC Zuidlaren.

#16 – ”Rustige transferzomer in Kop van Drenthe”

VAKO VoetbalPodcast
VAKO VoetbalPodcast
#16 - ''Rustige transferzomer in Kop van Drenthe''
Loading
/

Natuurlijk is er in de laatste aflevering van het seizoen volop aandacht voor de promotie van VAKO naar de 4e klasse. Maar ook voor de knappe prestatie van ONR dat zich wist te handhaven in de 3e klasse. Dat doen we onder andere met journalist én groot amateurvoetballiefhebber David Stolk.